Тя разговаря с професионалното ръководство на МВР и директорите на областните дирекции на СДВР

Номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева е на среща в Министерството на вътрешните работи. Тя бе посрещната от служебния министър Калин Стоянов. Пред ведомството я чакаха полицаи и служители от администрацията, които я посрещнаха с възгласи "Браво!".

Министърът на икономиката запазва поста си и в следващия служебен кабинет

Кожарева разговаря с професионалното ръководство на МВР и директорите на областните дирекции на СДВР.  

Калин Стоянов коментира, че не е поканен да остане като вътрешен министър в новото служебно правителство. Срещата между него и Горица Кожарева продължи около три часа. Стоянов имаше предвиден брифинг в Копривщица, но заради срещата, тръгна часове по-късно. Кожарева напусна ведомството с автомобил, без да отговаря на журналистически въпроси.

Междувременно вече е ясно, че и министърът на икономиката Петко Николов и земеделският министър Георги Тахов остават на постовете си. „Да, получих покана и за мен ще бъде удоволствие да продължа”, каза Тахов. Така заедно с вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, трима са сигурните министри, които от сегашното служебно правителство, ще се прехвърлят в следващото.

Готовност да продължат да са министри обявиха и други от служебния кабинет – някои вече са говорили с Кожарева, други още чакат среща. „Ако получа покана, готов съм да остана”, коментира енергийният министър Владимир Малинов.

Правосъдният министър Мария Павлова обясни, че с Кожарева са провери конструктивен разговор, а оттук нататък решението е изцяло на кандидата за нов служебен премиер.

„Ако ми бъде предложено, ще остана, защото още много има какво да бъде свършено”, заяви министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов. Спортният министър Георги Глушков пък обясни, че ще каже на Кожарева какво са свършили от Министерството на младежта и спорта, а тя ще прецени дали да го покани.

Регионалният министър Виолета Коритарова-Касабова съобщи, че номинираната за премиер ще говори и с други от нейния сектор и тогава ще стане ясно кой ще е следващия строителен министър. „Изразих своята готовност да приема, но все пак решението е нейно”, обясни тя.

След последното редовно заседание на това служебно правителство премиерът Главчев изпрати министрите с текста на песента на Щурците – „Хамлет” с вечния въпрос „да бъдеш или да не бъдеш”.

„Въпросът да бъдеш или да не бъдаш, е по-скоро да бъдеш. Аз се надявам да останете всички, защото това ще покаже нашата работа”, обясни сегашният служебен премиер Димитър Главчев.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase