Само за ден са извозени 3000 души от зоната на бойни действия

Русия продължава да евакуира населението на Курска област. Само в последните 24 часа пограничните райони са напуснали 3000 души.

Украинската операция в Курск: Киев казва, че войската напредва, взривиха важен мост

Боевете в Курска област продължават, след като украинската армия изненадващо премина границата на 6 август.

Официалните данни показват, че досега са евакуирани 200 хиляди души. Много от тях са избягали сами, без да разчитат на организирания транспорт на властите. Около 10 хиляди от бежанците са настанени във временни бежански лагери в различни райони на Русия.

Днес Москва обяви че Украйна, цитирам, "готви провокация в Курската атомна електроцентрала". Украйна нарече обвинението "безумно" и каза, че не разполага с възможностите да заплаши обекта. Курската АЕЦ е една от най-големите в Русия. Тя се намира нa 80 км от украинската граница.

"За изминалия ден, повече от 3000 души напуснаха по посока сигурните зони. Както с организираните конвои, така и със свои средства. Приоритетно бяха евакуирани две от общините в Курска област. Особено внимание се оказваше на възрастните хора и семействата с деца. Продължава работата по настаняването на хората на безопасно място", каза Артьом Шарова, говорител на Министерството на извънредните ситуации.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase