Това обяви Володимир Зеленски

51 души са загинали, а други над 200 са били ранени при руски удар срещу украинския град Полтава. Вероятно става въпрос за ракети „Искандер”, които са унищожили сградата на Института по комуникации. Част от хората са загинали, докато се опитвали да се скрият в убежищата. Спасителни екипи са извадили от разрушената сграда 25 души и продължават да издирват оцелели. В града е обявен 3-дневен национален траур.

Руски канали в Telegram съобщават, че е ударен военен тренировъчен център, а загиналите са кадети. Според друг руски сайт жертвите са специалисти по военни и електронни комуникации. Нито едно от тези твърдения не е потвърдено от независим източник.

Видео: „Ройтерс”

„Получих предварителни данни за руски удар по Полтава. Според информацията, с която в момента разполагаме - две балистични ракети са ударили територията на образователна институция и близка болница. Една от сградите на института по комуникации е частично унищожена. Хора са били затрупани под руините”, обясни украинският президент.

Мащабна атака с безпилотни самолети срещу Киев в първия учебен ден

Руски канали в Telegram съобщават, че е бил ударен тренировъчен център, а загиналите са кадети. Според друг руски сайт жертвите са специалисти по военни и електронни комуникации. Нито едно от тези твърдения не е потвърдено от независим източник.


В изявление в Telegram областният управител на Полтавска област Филип Пронин каза, че вторник е бил „ужасен ден за Полтава”. Той поднесе съболезнования „на всички семейства, които са загубили близките си”. Пронин призова украинците да даряват кръв.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase