Събитието има конкурсен характер с три категории - печива, пълнени чушки и сармички, както и лютеници
Бабите в Северозапада днес обединяват кулинарните си способности. Пълнени чушки с боб, лютика, традиционни баници с тиква, халва или с картофи са малка част от изкушенията, които са приготвени в Берковица.
Сдружение „Местна инициативна група-Берковица и Годеч“ кани всички ценители и любители на кулинарното изкуство да се присъединят като гости на Сбора. Той има конкурсен характер с три категории - печива, пълнени чушки и сармички, както и лютеници, разядки и лютики.
Храните, които могат да ни разболеят
Празникът се провежда в градинката на ДЦ „Камбанка“. От сдружението призовават „да запазим традициите и обичаите, които са тясно свързани с кулинарията на нашата територия, за да не бъдат забравени“.
Сред вкусотиите там са още пълнени фунийки с млечен крем, пълнени чушки с картофи, лук и орехи, вита баница с праз и сирене, типични за региона. На място се приготвя и качамак. А на въпрос каква е тайната на неподправения и неповторим вкус на гозбите им, местните споделят, че това са любовта и готвенето на печки на дърва. И съветват: бобът да се готви само със сух джоджен.
Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase