Стихията удари бреговете на Флорида

Град в Северна Каролина се оказа откъснат от света при преминаването на урагана „Хелийн“. Повече от 200 хиляди души живеят в Ашвил и околностите му. Стихията разруши пътищата и откъсна от света най-големия планински град в щата.

Освен че няма път по който да се стигне до града, в Ашвил спря тока и се срина мобилната мрежа. Градът е на близо 700 километра от бреговете на Флорида, където удари урагана. Но това само показва мащаба на Хелийн и опасността от такива явления.

Медицинската сестра Джанета Барфийлд разказа, че реката е преляла, улиците са били наводнени, а колите са плували.

Най-малко 45 жертви след урагана "Хелийн" във Флорида

Повече от 50 души загинаха при преминаването на Хелийн над няколко щата. Материалните щети още не могат да бъдат оценени точно, но е сигурно че сумата ще е огромна. Бурята вече затихна, но възстановяването от нея едва сега започва.

"Мобилните телефони не работят. И ток няма. Дойдоха хора от електрическата компания и казаха, че няма да бъде възстановен поне 2-3 дни", каза жителят на Ашвил Марио Морага.

"Хелийн" беше голям ураган, който се формира в Мексиканския залив. Той нанесе значителни щети в огромен регион - от американския щат Тенеси до Куба, където над 200 хиляди домакинства останаха без ток и десетки населени места бяха наводнени.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase