Там главният сладкар брои ножовете в края на всеки работен ден

Едни от най-добрите коледни кексове панетоне се правят в затворническа пекарна. Майсторите са осъдени на дълго време зад решетките. Те признават, че са извършили грешки в миналото и твърдят, че са се променили. На това място са затворени убийци, мафиоти, хора, извършили тежки присъди. Само тези с дълги присъди си струва да бъдат обучени за пекари, разказва репортаж на „Дойче веле”.

Главният сладкар брои ножовете в края на всеки ден. „Тук те се научават да следват правила и графици, да уважават своите началници. Трябва да са смирени, търпеливи и готови да учат, иначе няма да стигнат далеч”, разказа главният готвач. 

Къде се намира най-необичайното заведение за гурме ястия

Панетоне изисква търпение. За приготвянето на тестото с мая са необходими 72 часа. Добавят се портокалови корички, стафиди, шоколад, джинджифил, смокини и лавандула, разказват от "Дойче веле".

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Редактор: Весела Веселинова