Нарича убийството на магистралата "нелепа случайност"

Емил Първанов–Ембака е обвинен за убийството на охранител на строежа на магистрала „Струма”. Той му направил забележка да не минава през неотворения още участък. Последвал побой, който приключва с убийство.

По темата

След това Ембака потъна в неизвестност, а след три месеца и половина той се предава.

Година и половина след инцидента Ембака е под домашен арест. Твърди, че още не е дал показания пред прокурор. За първи път разказва публично за случилото се.

„Лъжа е, че съм мутра. Аз съм нормален човек. Занимавам се със земеделие и животновъдство”, каза той. 

И преди да стане известен на цяла България, Ембака е известен на прокуратурата. С богато криминално минало, но без ефективни присъди.

Нарича убийството на магистрала „Струма” "нелепа случайност".

Жертвата - Николай Чивиев - е бивш служител на френския легион. Първанов твърди, че именно заради това се е крил повече от 130 дни - получил заплахи, че ще бъде убит. Показва ни и писмо със заплахите от бивши колеги на Чивиев.

Според прокуратурата обаче Ембака първи е излязъл от колата, бил е с нож и е нападнал Чивиев. Ембака отрича да е имал нож.

Десет дни след инцидента се появява запис от телефон на минувач, който бил заснел случилото се. Този запис е предаден в съда, а свидетелят е разпитан. Емил Първанов се надява записът да докаже, че той е действал в случай на неизбежна отбрана.

За престъплението, за което е обвинен, Емил Първанов-Ембака може да получи до 30 години или доживотен затвор.

След един фалстарт делото влиза отново в съда през декември.

Целия разказ на Ембака гледайте във видеото.