Това съобщиха от прокуратурата

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 34-годишния Васил Николов за грабеж от пощенския клон в пловдивското село Катуница, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен в това, че на 8 февруари е откраднал 3120 лева от „Български пощи”, като за това е използвал заплаха с пистолет.

Прокуратурата за обира в Катуница: Все още чакаме задържаният да изтрезнее

По делото е установено, че на 8 февруари Николов влиза в пощенския клон в Катуница, произвежда изстрел с газов пистолет, насочен към земята и иска от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон се намират още две жени. Няма пострадали хора. По-късно цялата сума е открита от полицейските служители.

Как маскиран задигна пенсиите на хората от Катуница

Обвиняемият е направил самопризнания за деянието, както и за извършена кражба по друго досъдебно производство, наблюдавано от Районната прокуратура - Пловдив. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре прокуратурата ще внесе искане в Районен съд - Асеновград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Васил Николов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА