Общо 5,5 милиона снимки и близо 6000 филма са каталогизирани до момента от иззетите материали, в това число сървър с памет равностойна на 3,2 милиона флопи диска...

Едно от най-малките подразделения на британската полиция разби международна престъпна мрежа за детска порнография, простираща се в 45 страни и ръководена от селце в Линкълншър.

 

Полицията съобщи, че е ръководила екип от други агенции в разследването на уебсайт, базиран във Великобритания, в който се предлагали снимки на деца на над 1300 предполагаеми педофили. Сървърът, на който се помещавал сайтът, се намирал в селцето Мартин Дейлс.

 

Четирима души са се признали за виновни вчера в съда в Нотингам по редица обвинения, свързани с разпространяване и притежание на непристойни снимки на деца.

 

Общо 5,5 милиона снимки и близо 6000 филма са каталогизирани до момента от иззетите материали, в това число сървър с памет равностойна на 3,2 милиона флопи диска.

 

Установено е местоположението на 211 заподозрени, осъдени са 85 души, а 132 деца са поставени под защита в резултат на разследването.