Късно снощи, египетските сили за сигурност разпръснаха група протестиращи, които се опитаха да нахлуят в израелското посолство. Сблъсъци е имало по четири КПП-та на границата с еврейската държава - в Газа, на Западния бряг, Голанските възвишения и с Ливан.

12 души бяха убити, а много други - ранени, след като израелските сили стреляха по протестиращи на границите на Палестинските територии, Сирия и Ливан.

Израел съобщи, че група палестински привърженици влезли на територията на страната от Сирия през Голанските възвишения. Демонстрациите са заради годишнината от създаването на държавата Израел през 1948-ма година.

Премиерът Бениямин Нетаняху изрази надежда, че редът и спокойствието ще бъдат възстановени бързо. Той обаче подчерта, че границите ще бъдат защитавани по всякакъв начин. Късно снощи, египетските сили за сигурност разпръснаха група протестиращи, които се опитаха да нахлуят в израелското посолство. Сблъсъци е имало по четири КПП-та на границата с еврейската държава - в Газа, на Западния бряг, Голанските възвишения и с Ливан.