Назначаването му за ръководител на терористичната мрежа може и да срещне съпротива от страна на саудитски и йеменски членове на организацията, които вярват, че наследникът на Осама трябва да произхожда от свещения за всички мюсюлмани Арабски полуостров...

Бивш командос от египетските специални части е бил определен за временен лидер на терористичната мрежа \"Ал Кайда\".

 

Според Си Ен Ен Сайф ал-Адел, известен и като Мухамад Ибрахим Макауи, е поел оперативното командване до провеждане на събрание на висшия съвет на радикалната организация.

 

Ал-Адел, за когото се предполага, че се намира в граничния регион между Афганистан и Пакистан, се бие на страната на муджахидините във войната срещу Съветския съюз през 80-те.

 

Оттам са и контактите с Осама бин Ладен и приближените му. След падането на режима на талибаните бяга в Иран, откъдето продължава да координира редица нападения на \"Ал Кайда\" и се издига до най-високите нива на групировката.

 

Назначаването му за ръководител на терористичната мрежа може и да срещне съпротива от страна на саудитски и йеменски членове на организацията, които вярват, че наследникът на Осама трябва да произхожда от свещения за всички мюсюлмани Арабски полуостров.