Очаква се облакът от пепел от исландския вулкан да достигне във вторник Шотландия и други части на Великобритания, а в четвъртък - Франция и Испания. Летищата в Исландия бяха затворени вчера поради опасения, че пепелта от вулкана може да застраши безопасността на полетите на пътническите самолети...

Не се очаква въздушното пространство над Европа да бъде затваряно днес, с изключение на вече обявеното в Исландия поради изригването на вулкан в страната. Това съобщиха от европейската организация за сигурност на въздушния транспорт Евроконтрол.


Очаква се облакът от пепел от исландския вулкан да достигне във вторник Шотландия и други части на Великобритания, а в четвъртък - Франция и Испания. Летищата в Исландия бяха затворени вчера поради опасения, че пепелта от вулкана може да застраши безопасността на полетите на пътническите самолети.


Ветровете отнасят вулканичната пепел на север, поради което властите смятат, че няма особен риск за по-нататъшни смущения в европейския и трансатлантическия въздушен трафик.