Децата на възраст 8 и 9 години се били затворени в клетка пред ликуваща тълпа в британски клуб


Бой между малолетни момчета предизвика остро обществено недоволство във Великобритания. Децата на възраст 8 и 9 години се били затворени в клетка пред ликуваща тълпа в британски клуб. Видеозапис от схватката беше разпространен в интернет.

 

От видеото се вижда, че момчетата не носят протектори и каски, а в определен момент едното се разплаква. Министърът на културата Джеръми Хънт нарече кадрите \"шокиращи\", правозащитни организации стигнаха до определението \"варварски\".

Политици и медицински експерти изразиха тревога, а полицията започна разследване на случая, но няма да повдига обвинения. Записът е направен в клуб Грийнлендс - бар в град Престън, Северозападна Англия. Управителката на клуба коментира, че момчетата не са били в опасна ситуация по време на кратката демонстративна схватка, след която имало няколко спаринга между възрастни. По думите й в боя между момчетата не е имало удари и ритници.

Ник Хартли, чийто 8-годишен син Кайън е един от участниците, беше категоричен, че момчето обича този спорт. Самият Кайън споделя, че се е насладил на изживяването.