От НАСА уточниха, че сателитът с тегло от над шест тона се е разпаднал в района на Тихия океан, западно от Канада.

Американски спътник с размерите на малък автобус падна на земята. Само отломки от него са достигнали до земната повърхност. От НАСА уточниха, че сателитът с тегло от над шест тона се е разпаднал в района на Тихия океан, западно от Канада.

Според експерти на агенцията, вероятността да има пострадал човек при падането на парчетата на земята е изключително малка.

При навлизането в плътните слоеве на атмосферата спътникът се е разпаднал  на части, повечето от които са изгорели. Това обявиха експерти от НАСА. Те уточниха, че сателитът  е бил технологично остарял, вече не е бил действащ и унищожаването му е било планирано. При падането си, той е преминал над  Канада, над части от Африка, както и над обширни райони на Тихия, Атлантическия и Индийския океан.

Това е най-големият спътник на НАСА, който навлиза в атмосферата след 1979-та година. Според НАСА, обекти с подобна големина се разпадат в земната атмосфера приблизително веднъж годишно. Много по-малко останки достигат до повърхността на планетата. За повече от 50 години космическа история никой не е бил ранен от отломка, паднала от Космоса.