В същото време продължават спекулации за съдбата на друг от синовете на Кадафи...

Убитият либийски лидер Муамар Кадафи беше погребан на тайно място в пустинята. Представител на Преходния национален съвет потвърди, че погребението е било семпло, извършено призори в присъствието на ислямски духовници.


Споразумение с племето на полковника за приемане на тленните му останки не е постигнато. Синът на Кадафи Мутасим ще бъде погребан на същата церемония, редом до баща си.


Още снощи телата на Муамар и Мутасим Кадафи и на бившия командващ на въоръжените сили на Либия са били изнесени от хладилната камера в Мисрата и пренесени на неизвестно място.


В същото време продължават спекулации за съдбата на друг от синовете на Кадафи – Сейф ал Ислам. По последни информации той е в пустинен район, граничещ с Нигер и Алжир, и се готви да избяга от Либия с фалшив паспорт.


В подготовката за бягството участвал бившият шеф на разузнаването на сваления режим Абдула ас Сенуси. Той и Сейф ал Ислам са с издадени заповеди за арест от страна на Международния наказателен съд заради репресии срещу опозицията.