И днес обаче не се ангажираха със срокове за оповестяването на резултатите...

Събирането и проучването на доказателства за наличието на картелно споразумение между четири вериги бензиностанции и за злоупотреба с господстващо влияние на \"Лукойл Бълвалия\" продължава.

 

Това заяви председателят на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов. И днес обаче той не се ангажира със срокове за оповестяването на резултатите.

 

На международна конференция по проблемите на конкуренцията за горивата, още в приветствията, заговори министър-председателят. 

\"България е малък пазар и много лесно могат да бъдат създавани монополи или картели, дори между много големите вериги\", заяви Борисов.

 

Доколкото на пазара на горивата за конкурентите е лесно да се следят кой какво прави, вероятността от картелни споразумения е голяма, обясни завеждащият главна дирекция \"Конкуренция\" в Европейската комисия.

 

Председателят на Комисията за защита на конкуренцията днес отново обясни защо не се ангажира с конкретни срокове и прогнози - кога и ще стигнат ли събраните дотук доказателства пред Върховния административен съд.

 

\"В едно картелно споразумение доказателствата не са преки, трудно се установява наличието му. Този процес от обективна страна се забавя\", обясни той.