До тях се стигна, след като демонстранти окупираха площад Тахрир...

Ожесточени сблъсъци между полиция и протестиращи избухнаха в египетската столица Кайро. До тях се стигна, след като демонстранти окупираха площад Тахрир в центъра на египетската столица. За да разпръснат множеството, служителите на реда използваха сълзотворен газ.

 

Група протестиращи замеряха полицията с камъни и запалителни бомби, като се опитаха да стигнат до сградата на вътрешното министерство. Една от местните болници съобщи, че само за два дни повече от 900 души са били ранени, като 40 от тях са служители на реда.

 

Демонстрантите твърдят, че военните, управляващи Египет, се опитват да узурпират властта, въпреки че само след седмица са насрочени избори. Протестиращите смятат, че проектът за нова конституция ще даде твърде големи правомощия на армията, въпреки че ще има избрано правителство.

 

Изблиците на насилие обхванаха Кайро вчера, след като полицията за борба с безредиците се опита да изгони протестиращите от площад Тахрир. Опитът на силите за сигурност обаче се оказа неуспешен и те бяха принудени да се изтеглят в близките улици.

 

От вчера площадът - един от най-натоварените в града - е затворен за автомобили, а всички магазини и офиси в района са затворени.