125 са ранените, като част от тях са в критично състояние...

Белгийската полиция продължава да търси мотив за вчерашната стрелба в Лиеж. Бебе на 17 месеца стана четвъртата жертва на кръвопролитния инцидент.

 

125 са ранените, като част от тях са в критично състояние. 33-годишен мъж стреля по тълпата и хвърли гранати, а след това се самоуби.

 

Полицията обяви, че нападателят Нордин Амрани има криминално досие. Той е бил арестуван за наркотици и притежание на огнестрелни оръжия. През 2008-ма година е осъден на пет години в затвора по тези обвинения. Той обаче е бил пуснат под гаранция и е трябвало да се явява в полицейски участък, за да се подписва.

 

По време на съдебния процес срещу него преди три години той се е държал адекватно и е нямал никакви признаци, че страда от психическо заболяване. По първоначална информация, вчера е действал сам.

 

Премиерът на Белгия заяви, че става въпрос за изолиран случай. Следствието изключи варианта за организиран политически тероризъм. Неясни остават мотивите на 33-годишния нападател.

 

Вчера около обяд местно време той хвърли три гранати на оживен площад, а след това откри стрелба с пушка и пистолет. Малко по-късно Амрани се е самоубил, като се е застрелял в главата.