Той няма да бъде разследван, както се очакваше, по обвинения в непредумишлено убийство...

Производителят на некачествените френски гръдни импланти Жан-Клод Мас е освободен под гаранция, след като бе разпитан. Той няма да бъде разследван, както се очакваше, по обвинения в непредумишлено убийство. На Мас може да му бъдат предявени обвинения в причиняване на телесни повреди, каза адвокатът му.

 

Жан-Клод Мас напусна ареста малко след полунощ, като му бе наложена мярка освобождаване под гаранция. Той не престава да мисли за пострадалите жени, подчерта пред многобройните журналисти адвокатът му.

 

Собственикът на фирмата за импланти \"Поли имплант протез\" беше арестуван вчера в Южна Франция. Фалиралата компания беше обвинена за това, че през 2010-та година е изработила и продала на хиляди жени импланти от индустриален силикон, а не от такъв за медицински цели.

 

Мас призна, че гелът не съответства на установените норми, но отрече да е опасен за здравето. Във Франция бяха регистрирани 20 случая на ракови заболявания  при жени със силиконови импланти на поли импланти. Засега не е установена пряка връзка между протезите и заболяването.