Напрежението в „ГОРУБСО – Мадан” достигна връхната си точка...

Напрежението в „ГОРУБСО – Мадан\" достигна връхната си точка. На 8-мия ден на протеста миньорите така и не получиха в банковите си сметки обещаната част от забавените заплати.

Припомняме ви, в края на миналата седмица ръководството на минния гигант пое ангажимент пред министър Трайчо Трайков, че днес ще изплати 700 хиляди лева от задълженията към работниците. 

Днес на всеки час, част от миньорите напускаха площада на недоволството, за да стигнат до близките банкомати. Около 15.30 ч. един от тях – Шенол Хаджихалил, кани на проверката екипа на  Нова ТВ с надеждата, че ще му донесем късмет.

Резултатът обаче - преведени пари няма, само обещанието, че ще бъдат преведени.

През това време миньорите приеха декларация, с която да запознаят Европейския парламент с проблемите си. Надяват се преди да я изпратят обаче да получат съдействие от премиера Борисов.

Миньорите бяха категорични, че ще продължат с протеста до момента, в който не им бъде изплатено всичко накуп.

Час преди края на работния ден в телефонен разговор изпълнителният директор на мажоритарния собственик на „ГОРУБСО\" - Роберто Младенов заяви, че въпреки неподписаното споразумение от страна на протестиращите, решили следобед на добра воля все пак да започнат изплащане на част от  заплатите.

Повече за реакциите и коментарите на протестиращите – във видеото.

репортер: Анелия Веселинова
оператор: Владимир Адев