Той ще спре държавните им субсидии, ако не намалят цените на продукцията си...

 

Премиерът Бойко Борисов заплаши производителите на яйца, месо и хляб. Той ще спре държавните им субсидии, ако не намалят цените на продукцията си. От стенограмата на последното заседание на министерския съвет става ясно, че премиерът планира да посети произволни магазини, за да провери какви са цените.

 

По време на правителственото заседание премиерът дава задача на земеделския министър Мирослав Найденов да предаде на производителите, че в петък Симеон Дянков ще избере 3-4 магазина, в които цените на яйцата и месото ще бъдат инспектирани.

 

\"Ще се качим на колата и като караме ще кажем: „Ето в този магазин спри\", ще вляза и ще видя каква е цената вътре в магазина. И оттам финансовата комисия, земеделието – обратно по веригата. Тогава вече, където се получи този луфт, защото производителите казват ние ги даваме на двадесет и няколко стотинки.\", изяснява премиерът.

 

Премиерът нарежда на Найденов да предаде специално на производителите на яйца и месо, че увеличението на субсидиите, които искат за догодина, няма да бъде одобрено, ако тяхната благодарност се изразява в повишаване на цените преди празника.

 

 

\"Ние от събраните в бюджета, бюджетни пари, които бихме могли да ги дадем за пътища, бихме могли да ги дадем да направим нови затвори, ние ги даваме за селските стопани и ги даваме, за да не се вдигат цените, да можем да подпрем цените да бъдат по-достъпни за хората. \", каза още Борисов и допълни:

 

\"Християнското е да намалят цените за празниците, да ни върнат жеста и да кажат, ето това, че правителството гледа с добро око и инвестира в нас, за празника с една стотинка, с един лев ще намалим цените и народът да го усети. Това е честно национално производство. \"