Експертите твърдят, че Илиян Димитров се е самоубил, родителите му оспорват...

Тяло на млад мъж, намерен мъртъв при неясни обстоятелства, лежи вече трета година в мазето на „Съдебна медицина\", оплакаха се близките му. Причината за това е тромавото разследване на случая.

 

Години наред майката и бащата на 26-годишния Илиян Димитров се борят с полиция, прокуратура и съдебни лекари, за да докажат, че той не се е самоубил, както сочат официалните заключения и версии. 

 

В резултат на исканията на Димитрови, разследването прераства в посока убийство и се води срещу неизвестен извършител. Налагат се повторна и трета съдебномедицинска експертиза, които констатират множество травми по тялото, но отново извеждат като причина за смъртта удавяне при падане или скок в река от мост.

 

Действието се развива в село Лъга край Етрополе. Трупът обаче е открит на близо 300 метра от мостче над река Малки Искър при ниво на водата до глезените.

 

Нещастен случай, убийство или самоубийство? Как е извършен огледът на тялото? Защо прокуратурата веднъж прекратява разследването и кое я кара да го възобнови?

 

Отговорите на тези въпроси – в „Разследване\", неделя, 17.00 часа.