До намесата на органите се стигна след бой между студенти и работници...

 

Без нови сблъсъци премина нощта в базата на Национална спортна академия край Несебър. Полицаи, обаче, останаха да патрулират на мястото. Заради строителни дейности на терена на базата, вчера се стигна до масов бой между студенти и работници. Няколко души бяха приети в болница.

 

Полицаите са останали на място през цялата нощ, а като мярка за сигурност патрули ще охраняват и през следващите няколко дни. Битите студенти с метални пръти, вече не са в болница, стабилизирани са, но с натъртвания и наранявания по цялото тяло. И двамата са възпитаници на боксовата школа на спортната академия.

 

Строителните работници отказаха коментар за побоищата. Неофициално коментираха, че не са предизвиквали никого. Те уточниха, че някои от колегите им днес не са на работа заради травми след боя.

 

От строителната фирма са категорични, че разполагат с разрешително и продължават работа на пълни обороти  заради сроковете и забраната за строителство след 15 май.

 

От двете страни се заканиха да не отстъпят дори по време на празниците, което ще наложи задължителното присъствие на полицията и по Великден.

 

Репортер: Елена Танева


Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.