Преди дни при спецакция беше ударена цяла смяна с митничари с подкуп...

 

Ако митничарите си деляха парите помежду си, те нямаше да са три години митничари, щяха още на втората да са пенсионери на Малдивите, каза в „Здравей, България" Емил Димитров-Ревизоро - бивш директор на Агенция "Митници". По думите му парите не остават за митничарите, а се делят нагоре по веригата и именно това е пропуснато да се установи при акцията.

 

Преди дни при спецакция беше ударена цяла смяна с митничари, които работят на границата ни с Турция – на ГКПП Капитан Андреево. От цялата смяна бяха арестувани осем души, хванати да разпределят парите от подкупа. Акцията протече при изключителни мерки за сигурност. Тайната беше запазена дори от шефа на „Митниците" Ваньо Танов. 

 

На въпрос защо МВР прави такава акция без да го уведоми, Ревизово отговори: „Аз бих попитал защо я правят три години след като са дошли на власт, защо акцията е само на Капитан Андреево, защо не се стига до организаторите на конкретния случай, защо не се прави по гръцката или румънската граница".

 

Ревизоро подчерта обаче, че никой не е длъжен да те уведомява за всяка една акция и докато той е бил директор на агенцията, също е имало случаи, за които не е знаел.

 

Стана ясно, че за три години на една от границите е можело да преминат около 300-400 камиона с каквото си искат – цигари, алкохол, наркотици, отбеляза бившият шеф на Митниците.