Предотврателното ощетяване на бюджета от неплатен акциз възлиза на около 20 хил. лева...

 

Специализирана полицейска операция срещу престъпления, свързани с нарушаване на акцизния режим проведоха в петък служители от отдел "Противодействие на икономическата престъпност" при СДВР в столичния квартал "Люлин", съобщиха от МВР.

 

В хода на разследването криминалистите установили съпричастността на мъж и жена към незаконно разпространение на тютюневи изделия. Изяснено било, че двамата използват гаражна клетка в квартала, наета от техен съучастник, за склад и депо, откъдето зареждали търговци на дребно с цигари, предназначени за продажба на територията на "Люлин" и близките квартали.

 

При извършеното претърсване от помещението са конфискувани общо 141 000 къса цигари, което се равнява на 707 стека от различни марки. Повечето от тях са без бандерол, а 68 стека са със сръбски акцизен бандерол.

 

Предстои да бъде уточнена пазарната стойност на иззетата стока. Предотвратените щети за бюджета от неплатен акциз възлизат на около 20 хил. лева.

 

Задържаните са двамата мъже на 41 и 39 години, които остават в ареста за 24 часа. Те са криминално проявени и регистрирани за продажба и държане на склад на акцизни стоки без бандерол. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.