Все още никой не е поел отговорност за атаката, заяви вътрешният министър...

България не е получавала информация за подготвян на нейна територия атентат нито от израелските, нито от други чудестранни служби през последните месеци. Това заяви в отговор на въпрос на Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов, който пристигна на мястото на взрива на летище Бургас.

Той бе категоричен, че системата за сигурност на аерогарата е функционирала нормално, както на терминала за пристигащи, така и на терминала за заминаващи пасажери.

Министърът отклони въпросите, свързани с количеството и вида на експлозива, изпепелил автобуса с израелски туристи. Съобщи само, че взривното устройство най-вероятно е било поставено в багажното отделение на един от автобусите, който трябвало да извози част от хората до хотела им в курорта „Слънчев бряг”.

Цветанов и колегата му от Министерството на външните работи Николай Младенов, обясниха, че все още никой не е поел отговорност за атентата.

Младенов допълни, че още утре България ще поиска от Съвета за сигурност на ООН да осъди терористичния акт в Бургас.

Външният министър отказа да коментира появилите се в световните медии публикации, в които се твърди, че зад атаката стои радикалната групировка Хизбула.

Двамата министри бяха категорични, че се прави всичко необходимо за разкриването на виновните за нападението и за гарантиране сигурността на всички чуждестранни туристи у нас.