Преди да стигне до Бъкингам олимпийският огън премина през множество емблематични за столицата места...

Тази вечер в Лондон официално ще бъдат открити Игрите на 30-та лятна Олимпиада. В навечерието на най-големия спортен форум щафетата с олимпийския огън премина през Бъкингамския дворец, където беше посрещната от британският принц Уилям и съпругата му Кейт.

 

В компанията на няколко хиляди души херцогът и херцогинята на Кеймбридж заедно с брата на Уилям – принц Хари, аплодираха пристигането на огъня и предаването на олимпийския факел. Кралските особи бяха облечени в тениски от екипа на британските олимпийци.

 

Преди да стигне до Бъкингам олимпийският огън премина през множество емблематични за Лондон места като катедралата "Сейнт Пол" и "Даунинг стрийт", където предаването на щафетата беше наблюдавано от премиера Дейвид Камерън и съпругата му Саманта. Вечерта щафетата беше предадена и пред Хайд парк в присъствието на около 80 000 души, дошли за празничен концерт с участието на изпълнители като Диззи Раскал и Марк Ронсън.

 

Днес олимпийският огън трябва да мине през ръцете на общо 173-ма души. Сред тях е и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.