Потребители зоват оттеглилия се министър да вика „О-СТА-ВКА", наред с протестиращите

„Сега ще видите: с габровец финансов министър, ще плачете за Дянков”. Това гласи един от най-колоритните коментари от социалните мрежи, направен веднага след разгласяването на новината, че вицепремиерът Симеон Дянков е подал оставка, а премиерът предлага мястото му във финансовото ведомство да заеме министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

 
Следвайки примера на Борисов, потребителите също дават свои предложения за това кой да седне в креслото на Дянков: „Стига толкова - идат избори, рейтингът пада. Време е да извадим финансов министър социалист от задния джоб”. Добра идея било това да е Пламен Орешарски.
 
Онлайн активистите отбелязват, че Дянков явно „неслучайно си е купил еднопосочен билет за САЩ още миналата седмица”. И призовават, ако все пак се върне тези дни в България, да се влее в редиците на протестиращите срещу монополите с викове: „Кой каза:О-СТА-ВКА”.
 
Духовит потребител пък предлага на премиера Борисов "да се разходи по новите си магистрали и да намери усмихващ се заместник на Дянков" (препратка към избора на някогашния министър на здравеопазването Анна-Мария Борисова).