Последно управлявалите вкарали милиарди за модернизацията на България, показа клип

При засилени мерки за сигурност започна партийният форум на ГЕРБ в столичната зала "Арена Армеец". Спортната зала - една от гордостите на бившия премиер, се напълни с делегати и гости. За подгряване публиката бе посрещната с репортажи, на които лидерът Бойко Борисов реже лента след лента, Цветан Цветанов пък поздрави съпартийците с "Уважаеми, победители!".

 

10 млрд. лева са влезли в българската икономика по време на последното правителство, стана ясно от видеоматериал, излъчен в началото на Националната конференция. Според клипа, който обобщи постиженията на ГЕРБ-ерите в годините на тяхното управление, парите отишли за модернизирането на страната.

 

24 млрд. лева пък били инвестирани в инфраструктурата, културата, социалната сфера, здравеопазването и образованието, похвалиха се от партията на Бойко Борисов. „Гордеем се с по-добрата среда за живот. Гордеем се, че развиваме българското земеделие – субсидирахме производителите и създадохме нови стандарти в качеството на храните.”

 

Сред достойнствата във видеото се посочват още върнатото доверие, пречупеният гръбнак на организираната престъпност, двойно по-малкия броя на жертвите на пътя. По управленския си път бившите управляващи се водили от „прозрачност във всяко действие, диалог с гражданските организации”.

 

„Пътят, по който тръгнахме, не беше лесен, той беше предизвикателство. Днес обаче, повече от всякога имаме воля да продължим. Това е само началото, защото ние сме ГЕРБ и имаме воля да променим България”, гласи посланието към делегатите и българските избиратели.

 

В обръщение зам.-председателят на партията Цветан Цветанов нарече съпартийците си „Уважаеми, победители!” и отбеляза, че ГЕРБ има зад гърба си седем последователни изборни победи. Най-важната от тях била през 2009 г., когато изборите дали възможност на българските гласоподаватели да изберат ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов.

 

Цветанов представи и водачите на листите на ГЕРБ за предстоящите избори. Партийният лидер Бойко Борисов  води кандидатите в софийския 25-и многомандатен избирателен район и в Пловдив. Новината бе посрещната с възгласи „Победа!”.

 

Бившият транспортен министър Ивайло Московски ще бъде водач на 23-ти МИР в столицата, а бившият заместник-финансов министър Владислав Горанов на 24-ти. Бившият регионален министър Лиляна Павлова ще оглави листите във Варна и Стара Загора, а в Плевен начело ще е досегашният председател на Народното събрание Цецка Цачева.

 

Делян Добрев, за който Цветанов издаде, че чака трето дете в хода на кампанията, ще води листите в Перник и Хасково. Добрев беше министърът на икономиката и енергетиката в кабинета „Борисов”.

 

Водачите на листите на ГЕРБ в останалите от общо 31 избирателни района са: Ивелина Василева (Бургас), Владимир Тошев (Видин), Тотю Младенов (Враца), Томислав Дончев (Габрово), Румен Иванов (Добрич), Цвета Караянчева (Кърджали), Кирил Калфин (Кюстендил), Корнелия Маринова (Ловеч), Дончо Баксанов (Пазарджик), Здравко Димитров (област Пловдив), Валентин Василев (Разград), Пламен Нунев (Русе), Стефан Господинов (Силистра), Десислава Танева (Сливен), Искра Фидосова (Монтана), Даниела Дариткова (Смолян), Дарин Димитров (Търговище), Любомир Христов (Шумен), Иван Чолаков (Ямбол). Самият Цветанов е водач на листа във Велико Търново и в Благоевград