Австрийската компания извършва паралелно преброяване на вота у нас

Сайтът на австрийската компания SORA, която извършва паралелно преброяване на вота у нас, е бил ударен от хакери и не работи

 

Интернет страницата www.fairelections-bulgaria.eu, на който трябва да бъдат обявени цифрите от паралелното преброяване на вота, не работи от около час

 

По-рано днес съоснователят на SORA Гюнтер Огрис съобщи, че първата прогноза от паралелното преброяване се очаква между 22 и 24 часа българско време. 

 

"Системата ни за контрол на качеството е изключително надеждна и именно заради това очакваме надеждни цифри по отношение на резултатите от изборите. Надяваме се да успеем да публикуваме резултатите от паралелното преброяване в понеделник, но не можем да кажем кога точно ще стане това, защото прецизността и точността за нас са по-важни от скоростта, с която ще бъде публикувана информацията", заяви преди часове Гюнтер Огрис. 

 

От SORA днес показаха пред медиите залата, в която на 150 компютъра 150 души ще въвеждат данните от сканираните протоколи от секционните избирателни комисии, включително и протоколите от чужбина.