Евродепутати от Европейската народна партия отказаха среща с Пламен Орешарски

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов получи пълната подкрепа на лидерите на партиите членки на Европейската народна партия по време на срещата на върха в Австрия.


В началото на форума, президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс изрази задоволството си, че дясната партия е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България.


Повече за срещата, гледайте в късната емисия новини.

 

„Бихме се срещнали с г-н Орешарски, за да го поздравим, когато си подаде оставката”. Това пък заявиха евродепутати от групата на ГЕРБ в ЕНП по повод отправената от премиера покана за среща в сградата на Европарламента. В изявлението, разпространено от пресофиса на групата се казва, че „г-н Орешарски не е господар на своите действия, но смятаме, че все още може да опази достойнството си, като подаде колкото може по-бързо оставка”, за което посещението в Брюксел било добър повод да го направи.

 

Около 50 протестиращи посрещнаха Пламен Орешарски пред сградата на българското представителство в Брюксел. По-рано от правителствената пресслужба съобщиха, че в програмата на посещението на министър-председателя е предвидена среща със сънародници, подкрепящи протестите в страната.