По последната отсечка към морето няма бензиностанции, кафенета и тоалетни

Въпреки предварителната информация, последната отсечка от АМ „Тракия” вероятно няма да бъде пусната за движение следващия петък - 12 юли, а в понеделник - 15-ти. Причината е, че там все още има довършителни работи.


От Агенция „Пътна инфраструктура” обещаха, че най-очакваната магистрала у нас ще бъде отворена в срок до 15 юли, но уточниха, че точната дата зависи от държавната приемателна служба.


„Към настоящия момент мога да кажа, че 99,9% от работата е приключила, обясни инж. Лазар Лазаров от агенция „Пътна инфраструктура”.


В момента по трасето обаче кипи усилена работа. Работниците обясниха, че има още доста за довършване и не са убедени, че ще приключат в срок. 


„Очакваме към 12 юли вече да е готова и да я пускаме. В момента правим довършителни работи. Асфалт има да се слага още 7 километра назад”, обясни работник.


Работниците предупредиха шофьорите, че по последната отсечка към морето бензиностанции, кафенета и тоалетни практически няма. Затова щяло да има указателни табели какво разстояние ни дели от следващата бензиностанция.