След като по Волен Сидеров бяха мятани яйца, той напусна мястото с конвой от 60 полицаи

Продължават конфликтите между "Атака" и "Национален фронт за спасение на България".

 

За втора поредна вечер привърженици на „Атака” окупираха централата на „Национално движение за спасение на България” в Бургас. Предвождани от лидера си Волен Сидеров, националистите блокираха улицата пред офиса на телевизия СКАТ. С плакати в ръце те приканваха доскорошния си политически партньор да се покаже и да обясни на хората откъде има пари за определени сделки с имоти. 


Според лидера на „Атака” протестът е спонтанен и е срещу олигархията в лицето на доскорошния му съпартиец Валери Симеонов. 


Телевизионни екипи на двете националистически партии се провокираха взаимно и се наложи полицията да се намеси, за да не се стигне до физическа саморазправа. 


В същото време събралите се десетки граждани на Бургас освиркваха Сидеров и го приканваха да напусне града. Сидеров беше замерван с яйца и напусна мястото с конвой от над 60 униформени. 


От „Атака” се заканват да блокират офисите на НФБС и в следващите дни. Сигнализирали са полицията за агресивното, според тях, поведение на журналисти от телевизия СКАТ.

 

Бургаската телевизия от своя страна също е подала сигнал заради „хулаганските прояви на Волен Сидеров. Жалбата е внесена в Пето районно полицейско управление в Бургас от името на собственика на медията Валери Симеонов. 

 

Повече гледайте във видеото.