Четирима души са в болница с травми след инцидента

Тежка верижна катастрофа помрачи откриването на новата отсечка, свързваща околовръстния път на столицата с автомагистрала „Хемус”. По последна информация двама души са загинали при инцидента на пътен възел „Яна”, станал минути преди церемонията. Първоначално бе съобщено за три жертви.

 

Ударили са се три тира, лекотоварен бус и три леки коли, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима души са настанени в различни болници. Трима от пострадалите са откарани в "Пирогов" без опасност за живота. Сред тях е и 11-годишно дете с наранявания на белия дроб. С лицево-черепна травма е 22-годишен мъж. В тежко състояние е жена над 50 години, откарана в болница "Царица Йоанна". Тя е в реанимация с множество травми. Тежки наранявания е получил и 58-годишен мъж, настанен в "Света Ана". Той е с гръдна травма и на апаратно дишане.

 

По информация на Нова ТВ инцидентът е причинен от цистерна с румънска регистрация, а според работници водачът е заспал зад волана и не е намалил скоростта, докато в отсечката е имало тапа заради засиленото движение.

 

Трафикът беше временно отклонен през селата Елешница и Столник и през стария път за Ботевград, което доведе до образуване на километрични задръствания. По-късно движението при пътен възел "Яна" в посока София беше възстановено

 

На мястото на инцидента пристигнаха линейки, полицейски и пожарни коли. Под един от тировете е открит електромобил. Министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е бил свидетел на катастрофата, след като е трябвало да открие днес новия участък от автомагистралата. 

 

Заради инцидента официалното откриване на отсечката се отлага. Беше отслужен единствено водосвет и молебен за здраве.

 

Всичко за инцидента може да видите във видеото.