Той се надява реалната работа по проекта за Централна гара да стартира до Нова година

Завърши планът за преструктуриране на БДЖ. В първите дни на месец септември ще го представим пред нашите кредитори, за да можем да обсъдим с тях дали този вариант, който предлагаме е добър и да почнем да го реализираме стъпка по стъпка”. Това заяви министърът на транспорта Данаил Папазов, цитиран от агенция „Фокус”.


По думите му вече е имало добри предпоставки през следващата година да се почувства едно оживление в превозите на товари. Той коментира и проекта за обновяване облика на Централна гара.


„Убеден съм, че с реализацията на проекта за Централна гара, едно от най-оживените места в столицата ще се превърне в гара с модерна градска архитектура и европейски облик. Близостта до Централната автогара и до метрото я превръщат във важен обект от столичната инфраструктура”, обяви още министърът. Той изрази надежда реалната работа по проекта да стартира до Нова година.

 

56 милиона лева ще бъдат платени за цялостен ремонт на Централната софийска жп гара. Реконструкцията на едно от най-оживените места в София ще продължи 26 месеца и ще приключи в края на 2015 година.


По повод избора на шеф на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Данаил Папазов заяви, че до края на тази, най-късно до средата на следващата седмица ще е ясно кой ще заеме овакантения пост.