Приоритетите на БСП са популизъм и демагогия, според депутатът от ГЕРБ

Социалната политика на управляващото правителство е демагогия и популизъм. Посоката в момента е грешна, социалната политика е на заем. Пенсионната реформа отново е популистко действие, което е много взривоопасно”, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.

 

Според представителя на БСП Корнелия Нинова обаче правителството е свършило много работа за последните два месеца. Тя допълни, че няма да е нужна нова актуализация на бюджета до края на годината, но предстоят разговори по темата.

 

Трудно се работи в такава обстановка, но ще работим професионално. Ще работим за законодателната програма както сме обещали. Нека изчакаме да видим как ще протече деня”, каза Корнелия Нинова по повод протестите пред Народното събрание.

 

Лиляна Павлова пък заяви, че е убедена, че няма да има незаконни действия днес, освен ако няма провокатори.

 

Протестите сега са продължение на тези от пролетта, които бяха заради фискалната политика и невъзможността на хората да си плащат сметките. За нас социалната политика е основен приоритет, особено на прага на зимата", заяви Нинова. 

 

Павлова коментира и ситуацията в Сирия, като определи като „нестабилна и неопитна външната дипломация и политика”. „Липсва ясна позиция. Никой не знае каква е политиката на правителството, и особено как тя ще запази правата на гражданите си”, добави депутатът от ГЕРБ.

 

Гостите в студиото коментираха и замразените цени на тока и парното. Според Павлова това замразяване на цените предвещава крах. "Това ще доведе до фалит на енергийните дружества. Ще се наложи да купуваме скъп ток", добави представителят на ГЕРБ. Опонентката ѝ от БСП обаче заяви, че цената не е била замразена, а намалена. „Беше променен начина на ценообразуване, не административен акт с който се замразява цената”, отвърна Нинова. 

 

Политическите опоненти направиха изказвания и по повод 13-те приоритета, които БСП ще внесе за обсъждане

 

Цялото интервю вижте във видеото.