Хора от цялата страна пък дойдоха да подкрепят правителството

Горещ ден на протести пред парламента и дебати вътре в него. Есенната сесия на Народното събрание започна под обсада, поддръжници и противници на правителството обградиха сградата на парламента.

 

Тази сутрин броенето на недоволството започна отначало с есенния парламентарен сезон. София се напълни с хора, а парламентът - с традиционните ограждения.

 

Ето как изглеждаше множеството на недоволните от работата на кабинета "Орешарски". Според тях 100-те дни са показали, че правителството не може да изпълнява функциите си.

 

Страстите се нажежиха около 11 часа, когато протестът направи опит да свали оградите до служебния вход на  парламента. Полицията отговори на натиска и недопусна пропукване в зоната за сигурност. 

 

Протестиращи блокираха, както пространството около Народното събрание, така и движението между Софийския университет и „Орлов мост”.

 

Поддръжниците на Пламен Орешарски започнаха да се събират в осем сутринта между храм паметника „Александър Невски” и сградата на Светия Синод. Повечето от тях дойдоха с автобуси от цялата страна. Те изпълниха паркинга на Националния стадион „Васил Левски” и булевард „Дондуков”.

 

Поддръжниците на кабинета Орешарски отрекоха да са получавали пари за присъствието си на контрапротеста. Напротив.  

 

И докато в редиците на протестиращите напрежението ескалираше, то от другата страна на Парламента, контрапротестиращите танцуваха и пееха. 

 

След песните и танците при контрапротестиращите отидоха някои депутати от Коалиция за България. Те се здрависваха и разговаряха с хората.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.