Оказа се, че двамата не си плащали редовно данъците

Повече от 20 000 лева данъци дължат изчезналите през май миналата година братя Галеви на Община Сапарева баня. Проверка на Нова телевизия опроверга появилите се твърдения в пресата, че обявените за издирване Пламен Галев и Ангел Христов редовно плащат данъците си.


Оказа се, че те са длъжници на общината още от времето, когато необезпокоявани се разхождаха в региона и обитаваха луксозното си имение в село Ресилово.


Братя Галеви изчезнаха в началото на май м.г., веднага след като стана ясно, че са осъдени за ръководената от тях престъпна група и трябва да влязат в затвора. От тогава, близо година и половина те са в неизвестност. Оказва се обаче, че тяхното изчезване е в ущърб на общинската хазна. Защото никой от роднините им не е влязъл в отдел Местни данъци и такси да плати данъците на двете фамилии. А те дължат общо над 20 000 лева.


Най- големи са задълженията на фирмата им „Макса лимитид”, регистрирана на вирджинските острови. Тя притежава огромното имение в Ресилово. Тук дългът за недвижимия имот заедно слихвите е 19 378 лева. Двете по- малки къщи, които се намират в двора му са собственост на „братята”. Двамата обаче не са си плащали данъците още от 2008 година и към момента дължат около 1200 лева.


И докато Галеви задлъжняват, местните твърдят, че са изрядни данъкоплатци и осъждат безхаберното отношение на известните си съседите. Освен данъка за луксизните си къщи, Пламен Галев и Ангел Христов не са плащали с години и такса смет.


Повече по темата гледайте във видеото.