350 четириноги могат да се върнат обратно на улицата

Има опасност приютът за бездомни кучета в Горни Богров да затвори. Той се стопанисва от неправителствени организации. Така 350 четириноги могат да останат без дом и да се върнат обратно по улиците. Причината - договорът за наем на терена, върху който се намира приютът, изтича през декември.

 

До август тук е имало над 500 кучета, но приемът е спрян, заради заплахата приютът да бъде затворен. В момента доброволците от Animal Rescue се грижат за 350 четириноги.

 

Теренът в Богров е нает от Столичната община и преотдаден на Animal Rescue. Договорът изтича през декември и няма да бъде подновяван, защото общината изгражда нов приют в Богров, който ще бъде изцяло общински. От Animal Rescue обаче са категорични, че и те трябва да продължат работа, тъй като имат най-добри резултати от всички приюти в столицата, а се издържат само от дарения.

 

За близо 4 години в приюта в Горни Богров са задомени 2 400 и са кастрирани 5 400 кучета – основно с помощта на доброволци и дарители. Целта на гледачите е и да помогнат на малтретирани  животни

 

Новото стопанство,  в което служителите искат да продължат работа е с площ 5 700 кв. метра, на километър от настоящия приют. Цената му обаче е над 200 000 евро, които трябва да бъдат събрани чрез дарения. До момента са дарени 70 000 евро.

 

Повече по темата ще научите от видеото.