При сблъсъците между силите на реда и протестиращите са били ранени седем души

Студент беше убит при протест на ислямисти в университета в Кайро, съобщи БГНЕС, позовавайки се на представители на министерството на здравеопазването. Индицентът се случва на фона на безжалостните репресии срещу привърженици на сваления от армията ислямистки президент Мохамед Морси.

 

Очевидци съобщиха пред Франс прес, че полицията използвала водни оръдия и сълзотворни гранати, за да разпръсне протестиращи, които искали връщането на Морси на власт. След свалянето и арестуването на бившия президент на 3 юли негови привърженици призовават почти ежедневно за протести. При репресиите срещу тях до момента са загинали около 1000 души.

 

19-годишният студент Мохамед Реда Мохамед Абдо учел втора година в инженерния факултет, уточниха говорителят на съдебна медицина Хишам Абделхамид и директорът на спешна помощ Ахмед ал-Ансари. Медицински източници допълниха, че при сблъсъците между силите на реда и протестиращите са били ранени седем души.

 

Това е първата жертва на протест след обнародването в неделя на противоречив закон в Египет, който разрешава на полицията да разпръсва със сила всички протести, които не са получили одобрението на властите.