Жертвите, сред които и таксиметрови шофьори, бяха открити мъртви в колите си

Руската полиция провежда мащабна операция за залавянето на ислямисти, заподозрени за смъртта на петима души, убити в период от един месец. Жертвите, сред които и таксиметрови шофьори, бяха открити мъртви в автомобилите си в южния град Ставропол. Районът се намира в непосредствена близост до Чечня и Дагестан. 

 

И петте жертви били намерени мъртви в автомобилите си. Когато следователите приближили една от колите, в нея избухнало самоделно взривно устройство, а второ било обезвредено. 

 

Полицията обяви, че трима от издирваните за убийствата са от съседния на Ставропол размирен район Кабардино - Балкария. Други двама от заподозрените са разследвани за още две убийства. 

 

Междувременно руските медии съобщиха, че в автобус в града е арестувана жена, която носела колан с бомба. До момента тази информация не е потвърдена официално от властите. 

 

Вестник „Комсомолская правда” цитира висш представител на руските служби за сигурност, който казал, че жената пътувала заедно с малко момченце, вероятно неин син. 

 

Инцидентите стават по-малко от месец преди началото на Зимната олимпиада в Сочи, която ще се проведе при безпрецедентни мерки за сигурност. Повече от 37 хиляди полицаи и войници ще се гриждат за сигурността на игрите. Най-изридваният престъпник в Русия - чеченският бунтовнически лидер Доку Умаров вече призова бойците си да се целят в игрите.