Следобед термометрите ще показват между 7 и 12 градуса, на юг до 14

В неделя у нас ще остане топло за началото на февруари. През нощта над страната ще е предимно облачно и на отделни места не са изключени слаби валежи, главно от дъжд.

 

Утрешният ден ще започне с мъгли по Дунава и променлива облачност над останалите райони. През деня ще има временни разкъсвания , но следобед и вечерта от запад отново ще се заоблачи и в Северозападна България през нощта ще превали. Ще духа умерен югозападен вятър, който ще поддържа температурите високи

 

Сутринта те ще са от минус 4 до плюс 1 градуса, по морето до 4-5.  Следобед термометрите ще показват между 7 и 12 градуса, на юг до 14.  

 

В планините ще е облачно, почти без валежи и с умерени до силни югозападни ветрове. Температурите по планинските върхове ще са от минус 3 на Мусала до плюс 5 на Рожен.

 

Атлантически циклони продължават да прииждат към Европа с интензивни дъждове, бурни ветрове и силно вълнение по крайбрежията. Вихър ще премине и през северните райони на Балканите, но ние ще останем в по-топлата му част. Затова и на полуострова ще се заоблачи, но без съществени валежи. Ще остане обаче топло с най-високи максимални на континента до 16, 17 градуса. 

 

У нас понеделник ще започне с валежи на изток, но следобед вече в цялата страна ще е слънчево. Във вторник и сряда ще остане топло с разкъсана облачност, по-значителна през втория ден, когато се очаква и слабо да превали. В четвъртък и петък облаците ще са повече, ще има и валежи, по-съществени на юг и температурите слабо ще се понижат.