Не се очаква да натрупа в градовете

И днес температурите ще бъдат около средните за края на февруари. Сутринта облачността над по-голямата част от страната е значителна. Слаб сняг превалява в планините и в Северна България. В градовете обаче снежна покривка трудно ще се образува заради все още топлата земя и положителните температури.

 

През деня в Източна България ще остане облачно с умерен северен вятър. Преваляванията от дъжд и сняг ще продължат, но ще бъдат слаби. Доста по-различно ще е времето в западните райони, където след пладне облаците ще намалеят до слънчево време, а вятърът ще отслабне и стихне.

 

Сутринта температурите са от нула до 5 градуса. Максималните показания на термометрите ще са в доста широки граници - от 3 - 4 градуса в Североизточна България, до 11 - 12 в Сандански и Петрич.

 

През следващите дни пролетта отново ще напомни за себе си. В сряда повече облаци ще се задържат само по Черноморието, а в останалите райони ще бъде предимно слънчево и по-топло. В четвъртък денят ще започне с краткотрайни мъгли, които до обед ще се разсеят. По-късно от запад облаците ще се увеличат и в петък ще е топло, по-често облачно, но без валежи.

 

Сравнително топло, но с облаци ще бъде и през почивните дни. В събота следобед от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които в неделя ще обхванат цялата страна.

 

Повече за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg