Над 700 полицаи и до момента охраняват българо-турската граница

От началото на годината до момента са задържани 214 нелегални имигранти, върнатите след блокиране от българска страна са 581, а на турска територия са задържани по наш сигнал 471 граждани.


Това съобщи в Елхово главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който бе на инспеция заедно с изпълнителния директор на европейската агенция Фронтекс  Илка Лайтинен.


Според главния секретар на МВР резултатите са обнадеждаващи, но работата ще стане по-ефективна след преминаването на дирекция „Миграция” под прякото ръководство на Гранична полиция, което се очаква до месец. Над 700 полицаи и до момента охраняват българо-турската граница. Те ще останат там до издигането на оградата.


„700 служители реално ще пренасочим, както знаете част от тях са от структурите на Гранична полиция и ще се върнат по своите регионални дирекции, другата част са служители на областните дирекции на МВР и те ще излязат на улицата, за да противодействат на престъпността, и в малките населени места, за да пресичат престъпленията, станали известни като битова престъпност”, обясни Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.