Друг митинг подкрепи руската намеса в Крим

Около 50 хил. души в Москва се включиха в шествие срещу руската намеса в Крим и политиката на президента Владимир Путин по отношение на Украйна, съобщи АФП. Участниците стигнаха до проспект "Сахаров", където се проведе митинг.

 

„Не пипайте Украйна!” и „Не на войната!” гласяха издигнатите лозунги. Сред множеството имаше хора от всякаква възраст, които развяха руски и украински знамена, предаде БТА. Демонстрантите скандираха срещу руската власт и в подкрепа на поставения под домашен арест руски опозиционер Алексей Невални.

 

По време на митинга беше приета резолюция, в която се съдържа обръщение към международната общност с призив „да се направи всичко, за да се прекрати кръвопролитието”.

 

Едновременно с тази демонстрация в руската столица се проведе и митинг в подкрепа на Крим и присъединяването на полуострова към Русия. По официални данни около 15 хил. души са се събрали по призива на националистически формации, за да заявят подкрепата си за президента Путин.

 

„Няма да има Майдан в Москва”, заявиха участници в акцията, която завърши на Площада на революцията. В тълпата се виждаха младежи с червени якета с надпис „СССР 2.0”.