Предстои среща на външните министри на двете страни

Руският президент Владимир Путин се обади на американският си колега Барак Обама, за да обсъдят предложението на Вашингтон за дипломатично решение на кризата в Украйна, предаде „Ню Йорк Таймс”. Двамата лидери се съгласили, че водещите дипломати на САЩ и Русия трябва да се срещнат скоро.

 

В обръщението на Белия дом се казва, че Путин се е обадил след предложението на държавния секретар Джон Кери за среща с руския му колега Сергей Лавров. Вашингтон не съобщава кога точно ще се състои срещата. Руският президент казал само, че трябва да бъдат обсъдени „следващите стъпки”

 

"Президентът Путин е обърнал внимание на президента Обама да продължаващите изстъпления на екстремистите в Киев, извършващи безнаказани действия по отношение на мирните жители, структурите на властта и правоохранителните органи. Във връзка с това руският лидер е предложил да бъдат разгледани възможни стъпки от международната общност с цел оказване на съдействие по стабилизиране на обстановката", се казва с прессъобщението на Кремъл.