В петъчния ден температурите ще достигнат 11-16 градуса

Денят започва с облачно и доста хладно време. Слаб дъжд вали в източните райони, както и в централната част на Северна България, а разкъсвания на облаците има в крайните западни части на страната. Преди обед над южните и западните райони ще има и слънчеви часове, но след пладне над по-голямата част от страната ще е облачно и мрачно. Очакват се слаби, но продължителни валежи, особено в Дунавската равнина и Предбалкана. Над 1300 метра отново ще превалява сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. 
 
Температурите в сутрешните часове са между 3 и 8 градуса, в котловините на Западна България - и по-ниски. През деня температурите ще достигнат 11-16 градуса. По-хладно ще остане в местата с валежи. 
 
В планините ще е облачно, мъгливо и студено. На 2000 м се очакват най-много минус 2 градуса, а на 1000 - около плюс 5. С прекъсвания ще превалява, като границата между дъжда и снега ще бъде на височина около 1300-1400 метра. По-интензивни ще са валежите в Рила, Пирин и Централна Стара планина.
 
В събота, 12-и април, отново ще има облаци и следобедни валежи, но ще се затопли още малко. В неделя облаците чувствително ще намалеят. Краткотрайни валежи ще има само в Източна България. В понеделник, вторник и сряда се очаква повече слънце и доста по-високи температури. Облаци ще има главно над планините, където са възможни краткотрайни валежи. 
 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.