Избягването на тестените изделия и на хляба осигурява японките средна продължителност на живота от 86,4 години

Хранителният режим на японките, който включва зелен чай и сурова риба, е най-здравословен, установи проучване, цитирано от в. „Таймс”.

 

Избягването на тестените изделия и на хляба осигурява японките средна продължителност на живота от 86,4 години. 

 

Изследването било поръчано от Националния статистически институт на Великобритания. От него проличало, че съществува голям потенциал за увеличаването на дълголетието на британките. 

 

Японската диета е богата на пълнозърнести храни, на зеленчуци и на соя. Средно японките консумират 25 % по-малко калории, отколкото жените във Великобритания. 

 

Азиатките похапват средно по три ястия с риба на седмица на малки порции. 

 

Счита се, че използването на клечки за прибори също намалява приема на храна. По този начин се дава време на тялото да осъзнае какво се консумира, и впоследствие се снижава консумацията.

 

Благотворното здравно въздействие на зеления чай отдавна е известно на диетолозите. Най-нови изследвания доказаха, че той може да бъде много полезен и за запазването на бистър ум с напредването на годините.