Визитата му не бе оповестена официално

Руския президент Владимир Путин пристигна в Крим, където трябва да вземе участие в празненствата в Севастопол по случай Денят на победата във Великата отечествена война. Освен 69 години от края на войната, градът отбелязва и 70-тата годишнина от освобождението си от нацистка окупация.

 

Това е първата визита на Путин в Крим след присъединяването на полуострова към Руската Федерация през март, отбелязва РИА Новости. Слухове, че руският държавен глава ще направи такова посещение имаше, но те не бяха потвърдени официално.

 

Съобщенията за намеренията на руските власти да организират военен парад в Крим предизвикаха негативна реакция от страна на западни представители, които не признават проведения в автономната република референдум и критикуват политиката на Русия по отношение на Украйна.

 

Самолетът на руския президент кацна на летището в Белбек, откъдето държавният глава ще се отправи към Севастопол, за да се включи в празненствата, потвърди пред журналисти говорителят на Путин - Дмитрий Песков. Очаква се президентът да произнесе поздравително слово по време на военния парад в града и да положи венец на Паметника на защитниците на Севастопол.