Те ни показват как да пренаредим приоритетите си и да открием мечтите си

Как да пренаредим приоритетите си и как да открием щастието? Хората, които могат да ни помогнат в тази задача се наричат лайф коуч, или учител по живеене. Отворен ли е българинът към този нов вид услуга, какви са страховете ни и дръзваме ли да сбъднем мечтите си?


Всички търсим щастието. За едни то се крие в успешната връзка, за други в кариерата, за трети синоним на щастието са парите. Какво обаче ни пречи да го постигнем?


„Страх от отхвърляне, страх неуспех, страх от неуспех, страх от неудобрение”, обяснява Ева Кулева, лайф коуч.


А за да се освободим от страха, трябва да спрем да плащаме данък „обществено мнение”.


„Дали поради комунистическия режим или други обусловености, ние не сме свикнали да се доверяваме на себе си. Постоянно търсим упора в чуждото мнение и авторитети и това е нещото, което най-много пречи”, твърди Ева Кулева.


Ролята на лайф коучът е именно да ни накара да повярваме в себе си и да начертаем план за действие. За какво обаче мечтаем?


„Всички хора мечтаят за любов”, казва Ева Кулева.


А за да изградим успешната връзка е нужно първо да знаем кои сме и какви сме.


„Не давайте повече, отколкото получвате в една връзка, защото това води до неудовлетворение и не правите услуга на никога”, съветва Ева Кулева.


Може ли учителят по живеене да ни помогне наистина да ни помогне да променим живота си?


По уверена съм в себе си. Казвам твърдо не. Това беше един проблем преди сесиите и да приемам хората”, споделя Лиляна Донева, преминала сесии с лайф коуч.


След края на сесиите Лили вече знае коя и какво иска от живота. И мечтае да бъде щастлива, защото е успяла да се осбоди от страховете, които са я спирали да сбъдне мечтите си.


Повече по темата гледайте във видеото.